Vorbind despre muzica

Cum au fost cuminti  iara nunta a fost cat se poate de discreta, Clementin si Cleopatra s-au gandit sa se resfete cu ocazia lunii de miere. Au acceptat invitatia unui prieten al Cleopatrei din perioada primordiala  vietii ei sexuale si s-au hotarat ca pe langa vizitarea capitalei noastre dragi sa participe si la un eveniment unic si  important comercial pentru muzica.
Singurul si notabilul eveniment la care vreodata  a participat Clementin a fost o sindrofie la popa, facuta ad hoc in spatele bisericii langa foisorul de vara si s-a lasat cu lautari si chiuituri din partea dascalului dupa vreo trei damigene de rosu-n gat, de a inceput dascalul sa traga clopotnita bisericii de s-a crezut timp de vreo trei zile ca au venit extraterestrii, ca dupa ce a tras, dascalul si-a tras o galeata in cap si alerga de zor pe ulite strigand ca el este El Zorab, fiul lui Kal El.Dupa trei zile s-a trezit si popa din betie si a baut vreo trei canistre de apa sfintita ca-l ardea la corazon atata vin. Doamna proteasa l-a culcat tandru pe patul cu cuie si i-a cantat cu coada maturii  cativa arhangeli,  de a crezut popa ca e in rai si zambea a tont.
In astea trei zile doi tigani cu lauta si cimpoi, au cantat cam cat s-a baut. Adica tot timpul. Si aveau ei in repertoriu de la Gabi Lunca si Maria Lataretu pana la Delia, cu al ei Sunt beata, transformat in Sunt beat manga.  Ce voci si ce arcusuri trecute prin furcile caudine ale vietii lautaresti, ascultandu-i iti trecea prin cap idei nastrusnice si faptul ca cele trei damigene erau un mizilic. Drept e ca Clementin auzea o parte din melodii pentru prima oara in viata lui si de multe ori ramasese mut de uimire de admiratie fata de cultura muzicala si de oamenii care cultiva acest narav placut la betie.
De aceea fu mai mult decat bucuros cand prietenul Cleopatrei le oferi ca dar de nunta o saptamana in capitala. Exact in saptamana cand avea loc evenimentul Mastering The Music Business.
Ca ofranda adusa zeului muzicii, Clementin se inarma cu doua damigene din productia de acum 10 ani trei litrii de tuica de pruna din productia proprie-nu avea prun in curte dar avea crengile vecinei ce atarnau bogate in fructe peste gard si parca era pacat sa lase asa avere sa se lepede, o muzicuta gasita in pod dupa ultima curatenie si cu mult aplomb.
Se vedea alaturi de cei mai de seama lautari discutand si punand tara la cale si vinul in pahare si  pentru cateva clipe avu revelatia unei decorporalizari, cand isi vazu trupul imbibat ca pentru imbalsamare  stand teapan in fata microfonului  cantand: Da mama, sunt beaaaat!!

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s