Invitatia

Cum munca de redactor de investigatii este foarte apreciata  mai ales de clanurile locale, am  hotarat sa ma angajez  reporter de investigatii la gazeta locala „Flamura Dreptatii Cetatenesti”. Un ziar local ce pe langa stirile externe  indeosebi despre vizitele alesilor in locuri exotice in  strict interes de serviciu mai avea o rubrica de horoscop cu conotatii agricole, o rubrica despre sport extrem si una despre evenimentele modene ale protipendadei, nunti, botezuri, parastase, certuri in familie si mutari de personal.
Intr-una din zile, pe cand priveam monitorul in speranta ca va exploda si voi avea despre ce sa scriu, un mail  mi-a atras atentia.
Era o invitatie. O invitatie la un eveniment in numele ziarului la care tastam:
Avem deosebita
-onoare
– placere
–  greata
(  bifati ceea ce va convine)
sa va invitam la despartirea  in conditii amiabile a lui
Dudu Desdemon si a fostei doamne Desdemon, actualmente Viscerala Cleopatra.
Fericitul
Nefericitul
( bifati ceea ce va convine)
eveniment va avea loc in data de 28.03.2016  la ora 16.00 in sala de
turcuoaz pierdut Ronda din centrul de conferinte  a complexului hotelier Golden Tulip.
Evenimentul cu simt de workshop, solicita un anumit cod de conduita:
– protocolar
– amical
-prietenesc
– beti manga, taraturi, vome controlate
(bifati optiunea)
Va rugam confirmati pariciparea printr-un replay la acest mesaj sau telefonic la Tanti Varvara, centralista iesita la pensie ce inca mai aude clopoteii centralei.

Astazi, inarmat   cu un reportefon si un dar  simbolic de despartire, un cap de sifon folosit, m-am prezentat in locatia impozanta.
De la intrare in sala de protocoale,
imageronda_3_0

tanti Varvara te astepta cu o mica gustarica la paharel in semn de cinstire pentru viitorul separat al celor doi.  In capul mesei, despartiti de agentul sef principal Bobodica pe post de santinela, stateau cei doi aflati la intersectia vietii. Tineau  fiecare in mana cate un obiect contondent pregatit sa fie folosit imediat ce agentul sef intorcea capul. M-am dus spre ei si le-am oferit in numele ziarului capul de sifon folosit, ca o reflectie a  casniciei lor, dusa pe apa sambetei.
Printre cei invitati i-am recunoscut pe fratii Scarmazov,  vestiti  pentru afacerile lor cu ulei de migdale amare,  domnul  cu dislexia evidenta ce statea cu ochii in meniu incercand sa descifreze felurile de mancare, Olimpiu Buerte patronul de la birt si  salon de arta si doamna cu ochelari de vedere ce il privea pe Doru Desdemon ca pe o viitoare victima. Erau imprastiati prin camaroaia pe post de salon autentic  fiecare parand ca este interesat de cate ceva .
La o alta masa, un grup de barbati tineau 0 semiconferinta, tragand cu nesat din tigarile groase si ridicand din cand in cand cate o sticla  de bere in semn de multumire . Priveau ca la comanda toti spre fericita posesoare a libertatii si zambeau din adancul inimii lor la vederea chipului  radios. Pe masa o bucata de hartie, indoita pe la colturi si putin stropita cu bere, pe care era trasata o lista.
Lista sufera completari ori de cate ori cate un alt barbat trecea pe la masa lor si  se declara fan convins al listei. Din cate am inteles de la tanti Varvara,  pe care o gasisem tot langa usa in compania unui sticle de tequilla, sau ce a mai ramas din ea, barbatii de la masa respectiva erau colegi, vecini sau chiar necunoscuti care auzisera despre iminenta eliberare a Cleopatrei si  pusesera pe lista  ordinea in care vor sa o …cucereasca.  Se stransesera vreo 20 pe lista.
Cleopatra era o femeie frumoasa, poate cu accente spre deosebit de frumoasa cu un trup mladuit in forme rubiconde si cu sanii explodand, cu ochii plini de viata, mai ales acum in deplinatatea liberatatii si a disponibilitatii. Avea acel ceva deosebit ce-i facea pe barbati sa-si piarda capul, lucru de altfel intamplat si pe perioada casatoriei ei, cand barbatii calcau in picioare orice urma de ratiune doar sa-i fie in preajma, aveam sa aflu de la tanti Varvara care cu ultimile eforturi mi-a declarat dragoste etern a si mi-a povestit despre ea.
Ceva totusi lipsea din acest spectacol aproape grotesc si cu un impuls de Don Quijote dar  cu spiritul invins de frumusetea trupului ei, am strigat catre barbatii care se indreptau sa-i ofere Cleopatrei lista:
-Trece-ti-ma si pe mine!

Pentru SuperBlog2016

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Invitatia

  1. Pingback: Superblog | Proba 11. Rețeta unui eveniment de afaceri reușit

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s