Jurnal de doctor

Este aproape ora sapte si  ma pregatesc de plecat spre casa. A fost o seara obisnuita sau asa pot s-o consider privind in urma.
De la prima ora a serii a fost o mica urgenta. Un bolnav inchipuit ce-si striga durerea de mai multe boli incurabile. O mica eczema aparuta de la caldura ii cauzeze starea de panica ce-l adu
Apoi, desenand fluturi pe asfalt pana sa-l preia salvarea, un betiv ce tinea in mana o sticla cu nectar, dupa vorbele lui impleticite,
Noaptea nu putea trece fara momentul cu suspans. O doamna cu dorinte in incercarea ei sa-si creeze stari placute, isi introdusese in partea intima  o sticla de ketchup picant cu gatul subtire si capacul spre interior. Se pare ca micile placeri nevinovate o facusera sa-si contracteze muschii si fara sa vrea desfacuse dopul la sticla. Initial am crezut ca este sange. Dar nu era! Am rugat-o sa-si mai contracteze muschii de cateva ori, poate reuseste sa inchida capacul. Aveam o portie de cartofi prajiti care ma asteptau in birou si care aveau mare nevoie de ceva incitant.
In sala de operatii, incercand sa-si pastreze seriozitatea, medicul anestezist  si-a pus masca de anestezie pe gura lui, sa nu i se vada starea  ce statea sa explodeze in ras. Chiar daca pe moment l-a ajutat, per ansamblu am fost nevoiti sa cautam o alta metoda de anestezie, pentru ca medicul adormise inaintea ei. Asistenta  a sugerat sa-i dam in cap cu ceva mai sanatos. Trageam la doua capete, ori adormeam pacienta ori sarea sticla ca trasa din pusca. A trebuit sa o calmez si pe ea cu doua palme,  cu toata ca sugestia ei se incadra in normalitate. Pacienta  statea intinsa pe masa de operatie, cu picioarele largi deschise si nu stiam sigur daca schimonoselilei si gemetele indicau durere sau placere.
Ne trezise la realitate  noul medic anestezist care venise in mare viteza de la un spital vecin. Poate ca nu venea dar vroia sa vada cu ochi lui minunea.
In timp ce ne hlizeam unii la altii pacienta avu un moment de luciditate intima, se ridica in fund si incepu sa recite o poezie:
De unde vin florile pentru inima
Se ascund buretii atractiei.
Saruta-ma si-ti voi aduce
Manunchi vioi de fiori.
Oda sticlei de ketchup!
Ne intrebam daca este efectul anestezicului sau starea premergatoare folosirii lui. Operatia a fost fara probleme si am reusit sa-i extragem sticla repede. Primul lucru cand si-a revenit din anestezie a fost sa intrebe unde este sticla.  Asistenta a pus sticla pe perna pacientei,  invelita frumos in staniol, lasand sa vada doar capacul. Si-a imbratisat sticla si cu o voce duioasa i-a promis iubire eterna. A fost un moment frumos, idilic.
In rest seara a decurs linistita. Am adormit vreo ora, dupa ce mi-am papat cartofi si i-am multumit anestezistului, cu promisiunea ca-i vom da numarul de telefon al pacientei  si-i voi face cinste cu o sticla de bere.

 

Acest articol a fost publicat în de larg public. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Jurnal de doctor

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 4. Do you speak… medical?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s