TeamBuilding

Pentru că vânzările au explodat în această vară și pentru că trebuia să faca ceva cu bani să nu-l ajungă DNA-ul din urmă, patronul firmei la care cu mândrie pot să spun că muncesc, s-a gândit să ne facă o surpriza. Ne-a invitat pe toți la un TeamBuilding în care se presupune că ne-am fi apropiat mai mult decât suntem acum.
După spusele lui era o bună ocazie să ne cunoastem mai bine, să ne socializam si să lucrăm în echipă,  să coexistam la nivel de societate.
Totul s-a desfașurat în  cantina societații Apaca, loc emblematic  pentru istoria țării și istoria societății noastre, pentru că de acolo a inceput totul, de la acel moment în care un grup de femei rebele încalzite la inimă au strigat în cor „Nu vrem bani, nu vrem valută, numai Roman……!”. Era stindardul acelor vremi, afișul îmbărbător al tuturor femeilor, dorința lor ca cel făr’ de gat să le iubeasca.
Mobilizat de acel imbold al vremii patronul societății a cumpărat anul trecut o hală industrială și a început fabricarea de caravate. Cravate pentru toți oameni și pentru toate gâturile, cravate colorate și în multe modele, cravate pentru domni cu gât, cravate pentru doamne-bărbati.  Avem chiar și un compartiment specializat în creație care are datoria să citeasca reviste, să se uite la televizor și când  vreo cravata le atagea atenția, să o replicam la scară mare. Este secretul industriei noastre înfloritoare, managementul ce ne-a adus titlul de cea mai mare societate cu capital privat ce a cunoscut un boom enorm la nici un an de la înfiintare.
Astazi eram cu toti prizonieri ai acestui teambuilding,  o găselnită capitalistă cu nume pompos pentru dăzmat legal în firma. Erau prezenți chiar și portari și ne tot dădeam coate  și ne întrebam cine păzește  hala. Dar toate  temerile au dispărut cănd patronul, sau managerul general,  a avut un mic discurs, sau speach, în care ne-a lăudat munca pâna și pe cea a lui nea Vasile, portarul care s-a sacrificat azi la  intrarea în hala și ține de sase.
Pentru că eram un pic abătuți și pentru că nu știam cu ce se mănâncă acest teambuilding, patronul a propus ca disk-jockey-ul să pună niște manele, să mai anime situația. Unii mai simandicoși au strâmbat din nas, mai ales Costică Liberace, șeful  de la HR, sau  birou personal, om obișnuit cu muzica clasică și baletul pe poante. Dar dupa trei beri și o dusca zdravănă de vodcă rusească,  era cel mai înfocat fan al manelele. Și chiar a pus-o pe  Rabeca Radudenta, șefa departamentului vânzari directe, online și usă-n usă, să danseze din buric pe o melodie legata de viața mea și a lui.
Când situația stătea ca pe roze și aproape că eram să explodăm de placere îngurgitând vreo două tone de bautură la unison , patronul, care își legase o cravată de testiculul stâng și altă cravată cu model diferit de testiculul drept și amândouă cravatele se întalneau la gât,  și  alerga printre mese cu sticla de vodcă în mână țipand că el este mai tare decat Borat, a propus în gura mare să facem poze.
Nebagată în seamă până în acel moment, șefa de la contabilitate, Nuțy Placenta pe numele de domnișoară încă, înca mestecând vârtos dintr-o ciosvârtă  descoperii de după  o perdea nevazută până în acel moment, un aparat sofisticat ce spunea ea, că face poze și face oameni să pară ca-s normali. Eu,  ca un spectator mut  al festinului, am facut un efort suprauman și m-am ridicat de sub masă împleticindu-mă doar cât să apuc drumul spre aparat, am rămas și mai mut privind la ecranul gigant în care vedeam toată cantină și pe noi. Într-un colț al cantinei și în același colț al ecranului, ascuns ochiului neavizat, Neculce, portarul de zi al societații, o controla de  ganglioni umflați pe Varvara Tamara, șefa departamentului achiziții, năzbâtii și protocoale.
Nuțy  ne chemă în fața aparatului pe cei care se mai puteau mișca până acolo, să facem o poză de grup. Cu chiu cu vai, de sub mese adunați, din cotloane desferacați ne strânseserăm vreo 5.
party-snap-142-150x150
Cu  un glas ce trăda timiditate și dorința în același timp, Nuțy se rățoi la noi ” Asta nu e cabina foto! Mai răsfirați-va.” Doi dintre noi căzură elegant la datorie, rapuși de căldura sticlelor de vodcă,  bere sau uischi. Așa că mai rămaseserăm trei, care ne uitam cum aparatul ne filma cum ne uitam la el………..sună a utopie. Sau distopie.
Noroc cu patronul care răsărind de dupa o masă cu cravatele înca legate la gât,  acum striga că vrea să fie pirat cu fotodivertismentul, așa că  Nuțy i-a făcut pofta ce a poftit  butonând cu importanță pe chestie. Și să nu se simtă singur în poză, l-am susținut.
6-partysnap-150x150
Apoi a zbughit-o fară să mai aștepte rezultatul de la imprimantă, spre ieșirea din cantină folosind o cravata mov pe post de laso, strigând că el acum  este indian și vrea să prindă …..nu am mai auzit ce să prindă că a  părăsit incinta tumultuos pocnindu-se   de geamul pe post de ușă de la intrare.
Pentru că totuși, să părem niște oameni normali și să avem de ce ne aminti la ședințele de analiză săptămanale, am hotărât ad hoc să facem  niște fotografii corporate magnetice cu noi în ipostaze în care sa pară că ne pasă și să le lipim de frigider. L-am luat pe primul care ne-a iesit în cale, chiar dacă era plin de voma  iar cravata îi stătea șuie și am încercat să-l reparam de reveneală dându-l peste cap de câteva ori.
party-snap-67-150x150
Cred că am o memorie selectivă pentru că nu îmi mai aduc aminte cum am ajuns acasă sau cum am ajuns dimineața la servici, știu doar că m-am trezit la servici în sala de ședințe, unde un domn îmbrăcat elegant încerca să ne explice că  trebuie să plătim pe lângă  ședința foto și stricaciunile aparatului și curățarea lui de vomă uscată.  Ne-a prezentat o mapă cu poze, pe care scria cu albastru PartySnap și despre care spunea că sunt pozele făcute la TeamBuilding.
Patronul îi mulțumi domnului elegant și îl asigură că vom plati pentru tot.
D-abia când s-a ridicat să-i strângă mâna domnului elegant am observat că patronul înca ținea la ținuta lui de la teambuilding, cravate legate de gat în jos.

Pentru SuperBlog2016

Reclame
Acest articol a fost publicat în de larg public. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la TeamBuilding

 1. iamioana zice:

  Ha ha 🙂 mare party mare. 😀

  Apreciat de 1 persoană

 2. dan zice:

  Team buiding la Apaca? 🙂 Oare cum ar fi?

  Apreciat de 1 persoană

 3. Kudika_15804 zice:

  Activitate specifica team building-lor, nu?:)))))))))))Morrrrrrrrrrr!:))))))))))))Pestele, de la cap se impute!:)))))Felicitari!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s