Supereroi de …România

De multe ori m-am întrebat cum ar fi fost daca supereroii din benzile desenate și din filmelele de la Holiud, ar fi trăit in România. Să ne închipuim măcar:

Superman, alias Clark Kent.
Costică Carpați, zis de prieteni „Zburătorul”,  ziua în amiaza mare lucrator cu normă întreaga la Tractorul Brașov pe post de strungar iar noaptea și în zilele de festive apărător al celor aspăriți. Sau asupriți. În vestiarul din hală îti ținea costumul de zbor și chiloțeii albaștrii iar  pentru capă transforma un steag al Partidului Comunist Român. Dupa ’89 s-a reprofilat și și-a deschis o sifonărie la poalele Tâmpei.

Batman, zis si Bruce Wayne.
Vali Tribut, zis și omul pasare. Agricultor și crescător de găini outoare. Noaptea își trăgea un costum de pene negre, smulse cu grijă de la vreo 40 de găini neștiutoare și timide dar fericite, și se punea în mijlocul autostrăzii ce unea Crevedia de Bucuresti și striga în gura mare ca el este Beatman. De multe ori își lua zborul fără să vrea, când vreun sofer orbit de gelozie dădea peste el cu viteză.

Wonder Woman. Diana.
Maricica Minune vecina mea de la trei, zisă și Mirifica Ființă de catre cei care-i treceau pragul. Si nu erau putini.

Hulk sau Bruce Banner.
Vasile Malul, alintat de prieteni Ani. Cu o putere cât zece, era în stare să arunce o Dacie în Prut, dacă nu era trasă  frâna de mână. Casatorit cu Svetlana Tankinova,  în momentele lor de tandrețe,  erau în stare sa creeze starea de cutremur de la fracturare. Acum lucrează ca montator de stabilopozi in port. Amandoi.

The Green Lantern, alias Alan Scott.
Alecu Scot. Mecanic de locomotiva de culoare verde. Tiuuia odată cu locomotiva. Când vedea culoarea verde apăsa cu încredere pe maneta de viteză.

Iron Man, alias Toni Stark
Marin Metal, sudor de avergură în argon și alte metale neferoase. De multe ori rămânea cu masca de sudura pe figura și interpreta arii din Nabucodonosor uimindu-și patronii. A participat la Vocea României ediția Princepss și poate ar fi caștigat dacă-și dădea masca jos.

Cu respect Gigiman,erou de ocazie.

iron_man_bleeding_edge

Acest articol a fost publicat în de larg public. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s