Iarna

Iubesc iarna. Sau măcar așa am impresia când mă bălăcesc în zăpadă și fac îngerași de zăpăda sau când trec pe sub vreun brad și cineva trage o creangă și toată zăpada cade în căciula mea sau când mă duc de-a rostogolul pe pârtia de schi că nu reușesc să stau stăpân pe o sanie sau când făceam cazemate din zăpadă și trăgeam o bulgăreală sănătoasă cu bulgăroi mari făcuți în mână, neteziți să aibă măcar un colț.
Anul ăsta m-am săturat de vară, de zilele toride, de nesfârșitele zile cu caniculă, cu interminabilele plăji la malul mării. Cred că a apărut o suprasaturație de la atâtea zile în care m-am bălăcit în apa Mării Negre. Cumulat aproape o luna m-am desfătat cu răcoarea mării și cu nisipul ce-mi intra în slip. Cât era ziulica de lungă stăteam tolănit în arșiță,  lăsându-mi trupul să absoarbă cu grație frumusețea razelor soarelui. Noroc că se termina vara pentru că eram în situația să nu mai fiu recunoscut de la atâta bronz absorbit.
VacanteSpeciale.ro-Superblog-Primavara2017_160-300x200
Am zis, gata! Vreau niscavai răcoare de munte, ceva să-mi scoată  Marea Neagră din creier și să mă repună pe un făgaș al normalitații, să nu mai fiu un sclav declarat al apei.
Pentru că nu-mi place să mă duc nepregătit sau să iau vreo pensiune pe nepusă masă, am decis sa apelez la un bun prieten pentru  cazuri de reveneală, CND Turism.
Nu sunt adeptul sofisticatului sau luxului de dragul banilor ci sunt undeva în moderație atât timp cât creierul primește ce-i trebuie iar trupul își redefinește capacitățile.
Oferte turistice curg  gârlă pe site-ul lor ca un șuvoi nestăvilit de satisfăcut dorințe, de aceea  este greu să mă decid.  Vreau undeva la munte, puțin izolat, departe de destrăbălarea citadină și a pârtiilor  si de ce nu , deschis posibilitații întâlnirii cu ursul.
Să fi cuprins de liniște, să te trezești cu fulgi de nea mângâindu-ți obrajii, să simți boarea munților direct în cafeaua matinală, să te redescoperi privind la câteva gâze ce-și fac de cap chiar pe  balustrada terasei pe care-ți bei cafeaua. Multe accente ce pun un sejur la munte pe un piedestal.
Mulți dintre colegii mei au fost la munte când eu mă desfătam în soare și din cei mulți, câțiva au preferat Pensiunea Norica.
Aflată la Mărginimea Sibiului chiar la poalele muntelui, locul este de poveste. Adică au avut ce-mi povestii colegi despre aventurilor lor pe munte, despre grătarele pline cu mici și alte cărnuri pe care le făceau în fiecare seara,   despre aerul curat ce te înfioară și împresoară, despre munții de cutii goale de bere băute dupa mici sau chiar odată cu micii, era o adevarată sărbătoare pe care voiam s-o încerc. Condițiile de cazare erau excelente iar mâncarea completa imaginea unui simbol al calității. Plus că de curând, spuneau ei, pensiunea își făcuse curaj și oferea celor cazați și circuite cu autocarul prin împrejurimi. O frumusețe! Mahmur curat te urci în autobuz și dormi tot drumul. Dar merită tot efortul să vezi  România și frumusețile ei, măcar o bucățica mică. Vreau să încerc!
Lihnit de dorința de relaxare, optez pentru oferta de pe site-ul agenției și cu gânduri mari mă pun la drum.
Microbuz, autobuz, tren și iar autobuz și apoi pe jos. Voiam să mă înfrupt din natură înainte de a ajunge să intru în ea mai bine.  Companion de nădejde atârnat la spatele meu, rucsacul era și singurul lucru de greutate pe care l-am cărat tot drumul.
Privind în urmă, vedeam urma pașilor mei, dovada trecerii mele, după ninsoarea slabă ce-mi  pava drumul cu gânduri curate.
La câțiva pași înainte de a ajunge la pensiune, o ființa supradimensionată și cu o blană ce-i ținea căldura în interior, îmi tăie calea. Vreau să fiu civilizat și cum colegii mi-au spus despre oamenii din zona că sunt mai deosebiți ca oriunde în altă parte, salut respectuos:
-Bună ziua om bun. Să-ti fie ziua spornică!
-Moooor! Grrrr!

Pentru SpringSuperBlog 2017

Reclame
Acest articol a fost publicat în de larg public. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s