Magicianul

De după draperie asistentul îşi făcu atăt curaj  căt să-i ajungă de o prezentare.
– Bună seara doamnelor şi domnilor. Mă bucur nespus de mult să vă văd atăt de mulţi prezenţi în această seară.  Fără prea multă prezentare, reîntors de curând dintr-un turneu internaţional unde a fost ovaţionat îndelung la scena deschisa în oraşe mari Agigea, Babadag, Voluntari, Băicoi sau Bragadiru,  doamnelor şi domnilor, marele magician Storcoşiniiii!
Cortina se deschise în aplauzele oamenilor.  Un bătrânel simpatic, ce purta o perucă nuanţată în culori vii ale toamnei, făcea plecăciuni de zor. În spatele lui se putea vedea un paravan negru de mărimea unui om din marginile căruia   ieşeau la vedere colturile unei mese.
-Buna seara doamnelor şi domnilor. Mă simt onorat să fiu în prezenţa atâtor oameni frumoşi. Şi sănătoşi. Mă face să mă simt tânăr. Şi viu.
Sala izbucni în râs.
– Nu vă lăsaţi înşelaţi de aparente, doar spiritul a rămas tânăr.
Sala aplaudă.
– Primul truc de magie  este printre primele învăţate de mine, este mai bătrân decât mine oricum. Iată această bachetă albă, este magică şi de aceea se poate transforma în orice doriţi dumneavoastră, o floare, un lanţ, o ţigară. Am să rog această minunată doamnă din primul rând în ce doreşte să transform  bagheta. Intuiesc eu ce şi-ar dorii doamna dar mai bine să o întreb. Doamnă!?
– Într-o floare.
-Floare sa fie!
Printr-o mişcare abilă a degetelor şi spunând formula magică Abracadabra, magicianul transformă bagheta într-un buchet de flori colorate.
Un surâs pe chipul doamnei acompanie aplauzele sălii.
Magicianul făcu o reverenţă in faţa doamnei şi cu zâmbetul în colţul gurii o întrebă:
– Mi-aş dori o asistentă frumoasă ca dumneavoastră. Ce  program aveţi deseară?
În ropotul de aplauze şi râs al sălii, magicianul continuă:
– Am să rog asistentul să-mi aducă din culise coşul. E chestia aia din răchită, adaugă magicianul zâmbind spre cel ce stătea la colţul scenei ascunzînd jumătate de trup de după cortină.
Câteva momente şi asistentul se prezentă conştiincios cu el.
– Mulţumesc. E bine să ai pe cine să-ţi facă treburile murdare.
Nu, nu îmi este foame dacă e să credeţi că voi lua masa pe scenă, este  un coş ce-l voi transforma prin magie. După cum bine vedeţi este plin cu fructe şi legume. Ei bine, lipseşte castravetele, dar nu cred că avem nevoie de el. Doamnă, vă rog, nu zâmbiţi aşa la mine.
Din nou sala acoperi râsul doamnei cu aplauze.
– Pentru ca magia să funcţioneze şi să fie completă, voi avea nevoie de cel puţin un voluntar. Domnul cu şapcă din al doilea rând, vă rog poftiţi pe scenă. Păreţi un om bine făcut,  bine proporţionat, chiar dacă burta vă trădeaza.
Vă rog să tineţi acest pahar. Eu am să dispar o secunda în spatele paravanului cu aceste doua portocale.
În timp ce domnul cu burtă stătea în mijlocul scenei, magicianul o zbughi în spatele paravanului. Nu dură decât o secunda, aşa cum zisese şi reveni complet schimbat, purtând o robă albă, ţinând în mâini în dreptul capului precum o nimfa, o cupă. Se apropie de domnul cu burtă şi-i turnă în pahar câteva picături din cupă.
– Aveţi încredere în mine când vă spun să beţi conţinutul paharului?
– Cred că da.
– Atunci, beţi!
Cu fiecare picatură sorbită din pahar, ochii domnului cu burtă prindeau strălucire. Când termină paharul era numai un zâmbet iar buzele lui parcă şopteau „Mai vreau, mai vreau!”
– Domnul meu drag,  îmi dau seama după reacţia dumneavoastră că v-aţi mai dori cel puţin câteva picături dar să lăsăm şi altcuiva să guste din magie.
În timp ce domnul cu burtă îşi căuta locul din sală, magicianul scrută orizontul în căutarea următorului voluntar.
– Doamna din rândul trei, care vă ascundeţi şi nu vreţi să fiţi voluntar, vă rog să poftiţi pe scenă. Nu vă fie teama, sunt unul dintre bărbaţii căruia îi plac femeile plinuţe, cu rotunjoare. Aplauze pentru curajul doamnei!
Aşaaa. Vă rog să ţineţi acest pahar, e altul decât cel din care a gustat domnul cu burtă, şi să-l ţineţi aşa ridicat spre spectatori, să vadă cum se va întâmpla magia.
Magicianul reluă scenariul, luă din coş doua mere şi o legatură de ierburi  şi dispăru de după paravan exact o secunda.
Reveni pe partea cealaltă a paravanului, îmbrăcat în frac şi cu un joben albastru pe cap purtând în mână o alta cupă. Turnă în paharul doamnei iar aceasta nemaiaşteptând îndemnul lui, sorbi tacticoasă din el.
Pe chipul doamnei se întipări zâmbetul, languros şi cu prelungire până la urechi, din ochi se scurgeau radieri al unei stări euforice iar sala izbucni în ropote de aplauze când aceasta ridică paharul aproape ca un semn al victoriei.
Magicianul o invită să-si reia locul în sală în timp ce-şi punea reverenţa în onoarea aplauzelor. Oamenii se ridicară în picioare şi cei mai aproape de scenă aruncau cu buchete de flori în semn de respect pentru reprezentaţie.
Pe rândul din faţa cam pe  mijloc, un domn îmbrăcat cu o cămaşa albă şi o vestă gri, lăsă aplauzele în seama semenilor lui , luă buchetul de flori adus de soţie şi-l aruncă spre magician. Sau aşa avusese în gând să facă.  Buchetul însă luă o traiectorie mai largă şi nimerii în paravanul negru din  fundalul scenei. Acesta se prăvălii zgomotos într-o parte dezvăluind spectatorilor o masă. Pe masă, chiar pe mijlocul ei, trona un aparat mare.
Chiar şi cel din ultimul rand putea să vadă scrisul mare si voluminos de pe aparat:

Sala intrase într-o tăcere aproape sumbră. Palmele rămăseseră în poziţia de aplaudare dar nu se auzea nimic.
Magicianul se întoarse cu spaimă în spatele lui apoi revenii către spectatori:
– Nu este ceea ce credeţi, este magia care mă ţine în forma, nu este o păcăleală.  Acum ceva timp în urmă cineva mi-a prezentat acest aparat magic, mi-a spus multe lucruri despre el şi a făcut-o atât de înteresant încât după câteva zile  devenisem dependent de aparat. Mi-a spus despre  ce înseamnă storcator prin presare la rece,  despre cum aş putea să-l gasesc la ofertă în magazinul profitstore.ro şi despre beneficiile de a trăii sănătos cu produse 100% naturale. Am fost cucerit de aceste lucruri, mi-am imaginat  şi am simţit ce înseamnă să trăieşti sănătos. Am întinerit.
Viaţa înseamnă magie,  viaţa este magie dacă ştim trucul perfect. Iar unul din ele este el Hurom HZ Alpha:

Priviţi la mine. Atunci când am intrat pe scena probabil că v-aţi întrebat: Acest bătrânel simpatic de 60 ani o să ne prezinte magie!?
Nu am 60, am 89. Asta înseamnă magie!

 

Pentru SuperBlog 2017

Acest articol a fost publicat în de larg public și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Magicianul

  1. 🙂 Inedită abordare! Succes!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Ce idee faina ! Felicitari !

    Apreciat de 1 persoană

  3. Pingback: Proba 2. Hurom HZ Alpha – mai mult decat un storcător, un stil de viață sănătos!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s