Eu sunt Ionuţ

– Bună ziua. Ne bucurăm că aţi sunat la Telecredit…
– Bună ziua. Aş…
– …pentru limba română apăsaţi tasta 1. Pentru limba engleză apăsaţi tasta 2. Pentru klingoniană apăsaţi tasta 3.
– A, eşti robotul.  1
– Mulţumim că aţi sunat la Telecredit.
– Da şi eu…
– Pentru credit rapid online apăsaţi tasta 1. Pentru credit cu dobânda 0 apăsaţi tasta 2. Pentru împrumut online urgent apăsaţi tasta 3.
– Bine 3.
– Ne bucurăm că aţi ales împrumut online urgent. Telecredit oferă clienţilor posibilitatea să-si completeze veniturile cu sume începand de la 500 lei pe luna. Pentru a contracta imediat un împrumut  online urgent apăsaţi tasta 1. Dacă aţi contractat deja un împrumut şi doriţi informaţii suplimentare apăsaţi tasta 2. Pentru a fi transferat către un ofiter de credit apăsaţi tasta 9.
– Vreau să vorbesc cu cineva, 9.
– Bună ziua. Vă mulţumim ca aţi sunat la Telecredit şi pentru întelegere. Momentan toţi ofiţerii noştrii de credit sunt angrenaţi în convorbiri. Dacă doriţi să fiţi transferat către un asistent virtual, apăsaţi tasta 1.
– 1!
– Salut. Eu sunt Ionuţ, asistentul tău virtual. Îţi mulţumesc că ai sunat la Telecredit. Cu ce îţi pot fi de folos.
-Salut Ionuţ.  Uite care-i treaba…
– Poţi să-mi spune numele tău? Eu sunt Ionuţ, tu cine eşti?
– Scuză-ma Ionuţ, eu sunt Gigel.
-Salut Gigel, îmi pare bine  să ne cunoaştem. Spune-mi acum, cu ce îţi pot fi de folos?
– Am depus de pe telefon o solicitare de împrumut  online urgent şi voiam să stiu când primesc bani.
– Când ai depus solicitarea Gigel?
– Păi acum vreo jumate de oră.
–  Pentru ce sumă ai depus?
– Pentru 500 de lei cu dobanda 0, pe 20 de zile.
– Permite-mi  câteva secunde să caut în baza de date şi voi reveni imediat.  Te rog să nu închizi. Pentru ca timpul să treacă mai uşor ascultă această melodie- Scorpions Wind of change.
-Gata Gigel, am găsit solicitarea ta şi am înaintat-o spre rezolvare. Este prima oară când contractezi un credit online?
– Da Ionuţ, este prima oara. Sunt un pic emoţionat.
–  Dă-mi voie Gigel să-ţi trimit pe telefon o poză cu un link direct către pagina de solicitări de credit ca pe viitor să-ti fie mai uşor acest serviciu. Nu ai de ce să fi emoţionat, totul merge perfect, ai să vezi.

– Mulţumesc Ionuţ. Eşti drăguţ.
– Mulţumesc eu că ai apelat la serviciile noastre. Telecredit îţi stă oricând la dispoziţie. Ştii desigur şi de celelalte servicii ale noastre?  Credit cu dobânda zero pentru primul împrumut..
– Da, am citit.
– Oricând ai nevoie de bani soluţia este Telecredit.  Vreau să-ti prezint câteva din avantajele unui împrumut rapid online…
–  Ionuţ, nu mă asculţi, am spus că am citit..
– Îmi cer scuze , se pare că există o mica eroare în server. Dă-mi voie să te întreb Gigel, ce vrei să faci cu bani?
–  Sunt în faţa unei reprezentanţe Samsung şi ochii mi-au  căzut pe ultimul model, o bijuterie de S8. Am eu ceva bani pe card dar nu sunt de ajuns. Îmi lipsesc 498 de lei.
– Este o investiţie foarte buna, un telefon nou care te ajută probabil în munca ta şi nu numai. Dă-mi voie să te întreb dacă ai luat în calcul şi alte posibilităţi de finanţare. Eu sunt Ionuţ.
– Să ştii că da, m-am gândit.  În faţa reprezentanţei Samsung este o florărie. Câteva ghivece şi buchete lăsate pentru privirile trecătorilor împodobesc intrarea. În dreapta florăriei pe trotuar stă Esteban. Nu cred că-l cunoşti pe Esteban, de fapt nu ai de unde să-l cunoşti. El a venit din Columbia, sătul să-şi ducă traiul de pe o zi pe alta. Aici a reuşit să facă o mică avere cântând în fiecare zi la nai.  Nu are voce dar are un dar al lui care place.  Am stat puţin de vorbă cu el până să te sun pe tine. A învăţat limba română pe stradă şi se descurcă binişor. După 5 minute de stat de vorbă mi-a spus să plec, că dacă stă degeaba, pierde bani. Am vrut să-i las  5 lei pentru cele 5 minute cât am stat cu el şi mi-a zâmbit. „Păstrează-i. În 5 minute fac 50 lei”.
Mă gândeam că dacă nu reuşesc să obţin împrumutul să mă apuc de cântat pe stradă. Am acasă un fluier din bambus, mi l-a adus unchiul Vania când a fost plecat în China. Mi-a spus că  este original, că un chinez sadea a lucrat la el o zi întregă să-l cioplească. Da’ stau să mă întreb cum i-o fi pus bateria în fluier, că uneori când suflu în el se aude un şuierat. Mai eşti acolo Ionuţ?
– Da. Eu sunt Ionuţ.
– Apoi, când stăteam rezemat de vitrina reprezentanţei şi aşteptam să răspundă cineva de la voi, mi-a trecut prin minte mătusa Genoveva, aia care anul trecut a câştigat la Loto şi s-a mutat la Rasova, lângă vinărie.  E verişoara lu’ mama si nu cred că m-ar fi refuzat.   Mult timp zicea că sunt nepotul ei preferat  şi dacă vreodata o să am nevoie de ceva pot să apelez la ea. Dar eu nu am avut curaj , mai ales după ce s-a măritat cu unu’  de-i ziceau ăia din Rasova, Dromichete. Ăsta era cam beţiv şi cică a vrut să investească banii mătuşii într-o podgorie, să  nu mai fie nevoie să  dea banii pe vin. A cam strâns-o cu uşa pe mătuşa până a cumpărat o mica podgorie lângă Babadag, spre Tulcea. S-au mutat acolo şi de atunci nu mai ştiu nimic de ea. Cei din Rasova care au mai trecut pe acolo ziceau că este bine, că Dromichete s-a îngrăşat şi trândăveşte toată ziua în podgorie, storcând strugurii direct de pe araci. Iar ea împleteşte coşuri de nuiele.
– Eu sunt Ionuţ. Gigel vreau să…
– Stai aşa Ionuţ, că mai aveam o soluţie de cum să fac rost de bani dar dacă nu mai poţi sta spune-mi şi închid telefonul, că poate ai obosit şi tu, că doar nu au intrat zilele în sac şi o să mai avem ocazia să vorbim. Eu m-am gândit în viitor când voi mai avea nevoie de bani să apelez tot la voi, că aveţi totul transparent, nu ca la bancă, îţi trânteşte contractul în faţă şi te uiţi ca curca-n nămol că nu înţelegi o iota din ce scrie în subsol. Hai că  mai stau cu tine până intră banii.
-Eu sunt…sistemul intră în depresie. Contactez ofiţerul de credit pentru urgentarea acordării împrum…
– Hai mă’ Ionuţ că-i frumos afară. Ia uite, păsărelele alea doua cum se cuibăresc. Ţi-am povestit despre vară-mea Sevastiţa? Aia de a venit astă vară la mare, cu barbatu-său şi cei trei copii şi au stat la soacră-mea, că la mine era prea departe de mare. Şi ca să nu vie singură, a adus-o şi pe vecina ei, una’ înaltă că nu-i ajungeai nici cu scara la buze. Au stat două săptămâni la soacra-mea, care stă într-o garsonieră. Pe ea nu a deranjat-o, că îi plăceau musafirii doar că  nu a ieşit din bucătărie două săptămâni, că nu mai ştia cum arată soarele. Mi-a scris vară-mea, că vecina ei, Didina, primise o moştenire după ce au plecat de la soacră-mea, de vreo două  miliarde vechi şi…Hopa! Gata, au intrat baniii. Vrei să mai vorbim Ionuţ?
– Eu sunt Ion…eroare, prea multa informaţie, sistemul este supraîncărcat…eroare…Ionu..

Pentru SuperBlog 2017

Reclame
Acest articol a fost publicat în de larg public. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la Eu sunt Ionuţ

 1. 🙂 Da cu sistemul ce-ai avut?

  Apreciat de 2 persoane

 2. Noiembrie zice:

  Încă mai râd :)), deci nu pot să cred! Când am ajuns cu cititul la ”mătușa Genoveva, aia care anul trecut a castigat la Loto si s-a mutat la Rasova, langa vinarie”, :))) partea aia e genială, de fapt tot ce ai scris este într-un mare fel!
  Mă înclin! Felicitări!

  Apreciat de 2 persoane

 3. Adriana zice:

  Omule, felicitari! Orice cuvant ar fi in plus. E prima oara cand as vrea sa iau un credit rapid, cat de citit o poveste buna …ca a ta! Genial..esti!

  Apreciat de 2 persoane

 4. Râd cu lacrimi :))) Tot respectul meu !

  Apreciat de 2 persoane

 5. Eheheheee ce super articol 😉 Bietul Ionuț cel virtual…i-ai supraîncălzit sistemul 😉 Baftă!

  Apreciat de 1 persoană

 6. Era buna si o matusa Tamara :)) foarte fain, m-am distrat ! Bafta !

  Apreciat de 1 persoană

 7. Pingback: Proba 11. Trei metode prin care îți poți crește rapid veniturile

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s