Planeta X

 

În urma unor articole apărute în presa de pe Terra, Agenția de Monitorizare și Îngrădire a Dezvoltării a anunțat o ședință fulger. Președintele Agenției, John Reginald, a convocat toți șefii de secții .
După ședință, șeful Secției de Monitorizare și Îngrădire a Dezvoltării Pământului, Horatius Jubilee, tuna si fulgera pe holurile instituției. Cei care-l întâlneau puteau să jure că scoate fum pe nări.
– Cine se ocupă de îngrădirea dezvoltării!??, țipa peste birourile ascunse de paravane;
– Eu, domnule! Adam Bigining.
– Imediat la mine-n birou!, se răsti Horatius spre el arătând cu degetul spre încăperea lui mare si luminoasă de la capătul holului.
De cum intră în birou, șeful secției se năpusti asupra lui cu întrebări:
– Cine i-a lasat pe cei doi cercetători de capul lor?? Cine nu a aplicat directiva Secției de a nu permite libertate??
– Domnule, lăsați-mă să vă explic….
– Chiar te rog! Am fost muștruluit de mai marele șef al agenției pentru asta si vreau să știu de ce.
– Domnule, am crezut că nu vor lua în serios bârfele apărute în ziarele de scandal. Nu s-a întâmplat niciodată ca oamenii să creadă ce se scrie în ele, de aceea am lăsat lucrurile în voia lor.
– Ei bine, Adam, dacă tu ai făcut-o, tu o rezolvi! Șeful agenției mi-a dat termen până mâine ca situația să revină la normal, așa că-ți pui costumul de gală și faci o vizită Pământului.
– Iar domnule?? Tocmai ce dezvoltam o nouă teorie cu piramidele…
– Lași totul baltă și te ocupi de problema asta.
– Am înțeles, domnule.
În interiorul observatorului de la Institutul de Tehnologie din California Caltech, cei doi astronomi – Batygin și Brown- își făceau de lucru privind prin micul orificiu al puternicului telescop spre Centura lui Kuiper, pe rând. Dupa fiecare privire, deschideau un carnețel cu coperți mari negre și notau în el.
– Să mutăm cu 0,1 grade pe quadrantul 17. Există o mică formațiune de obiecte ce ar putea proveni din centură.
– Ok, Mike! Îl mut cu 0,1!
Dar degetul lui Konstantin Batygin se opri chiar deasupra tastei enter. Cu un efort mare încerca să miște degetul în direcția tastei. Ceva îl oprea în drumul lui, ceva mai presus de înțelegerea lui ținea degetul să-și continue drumul.
– Mike, nu pot.
Mike lăsă privitul prin telescop și veni spre tastatură. În spatele lor, un mic flash de lumină îi făcu să se întoarcă. Rămăseseră, amândoi, încremeniți privind la micuțul om ce stătea cu mâinile întinse spre ei.
– Bună seara, domnilor!, spuse, într-o engleză perfectă, Adam Bigining.
Încercară să răspundă la salut, dar buzele parcă se pecetluiseră odată cu tot trupul lor. Un halou de energie îi înconjură făcându-i să plutească la câțiva centimetri de podeaua camerei.
– Îmi cer scuze că apelez la această formă de contact, dar vreau să țin un monolog și nu-mi place să fiu întrerupt.
Ochii celor doi se măriră atât cât să nu sară din orbite, iar bulbucați era o expresie prea măruntă pentru starea lor.
– Mai întâi să mă prezint. Mă numesc Adam Bigining si sunt aici în calitate oficială de reprezentant al Secție de Monitorizare și Îngrădire a Dezvoltării Pământului. Știu că pentru dumneavoastră nu înseamnă mare lucru această titulatură, dar pentru mine este un loc de muncă ce-mi asigură traiul de câteva mii de ani. Vă înțeleg nedumerirea; da,… am cateva mii de ani. În anii voștri.
De curând, domnilor, ați anunțat că veți întreprinde cercetări pentru descoperirea planetei X. Sau așa cum îmi place mie să mă laud, Nibiru, a-9-a planetă a sistemului solar. Calculele voastre sunt corecte și mă întreb cum am reușit să nu prevăd asta, ceea ce ar duce la uimitoarea descoperire a planetei de unde vin, Planeta X. Ceea ce ar conduce la premisa că nu sunteți singuri în Univers. Adevărul e că nu sunteți, dar nu pentru asta am venit. Domnilor, este o situație inadmisibilă! Nu sunteți încă pregătiți!
Ca să înțelegeți gravitatea situației am să vă fac un mic rezumat: Acum câteva milioane de ani, Agenția de Etică a hotărât că e timpul să populăm Galaxia. Au ales câteva sisteme solare asemanatoare și le-au populat.
Nu toate au mers cum trebuie; unele civilizații au ajuns să se autodistrugă atunci când au atins un nivel avansat al dezvoltării. De aceea Agenția a înființat pentru fiecare sistem câte o Comisie de Monitorizare.
Recunosc, de când mă ocup de Terra am avut unele scăpări. Acum vreo 2000 de ani, în anii voștri, mi-a fost repartizat un coleg – Esus Bartholomeu. Nu am avut de unde să știu că atunci când și-a luat concediu a venit aici și a făcut valuri. A mai revenit o dată, cică își uitase ochelarii de soare, dar când s-a aflat mai sus despre toata aventura lui, la șeful Agenției, a fost tansferat în altă Galaxie.
Într-o zi, a trecut pe la mine, la birou, Eva. O plăceam pe Eva, iar cât am stat de vorbă cu ea, a apărut Renașterea. De multe ori lăsam lucrurile în voia lor, să văd unde vor duce, însă atunci când evoluția o lua razna, inventam ceva să vă țină în loc. Când a apărut telefonia mobilă, am hotărât ca e timpul să fac ceva, așa că am inventat Facebook-ul.
O altă realizare a mea, pentru a contracara dorința voastră de a explora spațiul, a fost sa populez universul cu specii înfricoșătoare, să vă țină departe de orice încercare. Și cum puteam să prezint mai bine acest lucru vizual!? Am inventat filmele SF.
Darth Vader este preferatul meu, lucarea mea de referință. Înainte a fost Războiul Lumilor, apoi Alien, Independece Day și ultimul pe listă, dar nu cel din urmă, Beyond Skyline cu Frank Grillo în rolul principal.

Sunt sigur că o să vă placă, nu are aventuri dar ceva din thriller tot există. Am să vă las data de lansare, 3 noiembrie 2017, iar restul discuției va dispărea. Înainte de a șterge orice despre Planeta X…aveți întrebări?
Ah, scuze, vă scot din starea statică doar cât să puteți articula cuvintele.
Printr-o mișcare scurtă a mâinii stângi, Adam Bigining îndepărtă haloul energetic din jurul capului lui Mike.
– Cum, suntem un experiment?!!

 

 

Pentru SuperBlog 2017

Acest articol a fost publicat în de larg public și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Planeta X

 1. IB zice:

  Un experiment? 😀 (ca-n „Orphan Black” la care ma tot uit zilele astea pe Netflix). Ai un stil incofundabil, si imaginatie, si un umor! :D. Daca asa ar fi SF-urile, as citi si eu macar uneori 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 2. Haha, foarte tare! Ai o imaginație foarte bogata care se potrivește perfect cu a mea, atunci când nu ma gândesc/scriu despre iubire.:)) Îmi place sa ma gândesc și la asemenea lucruri și sa ma întreb dacă nu cumva, sunt adevărate! Povestea ta, m-a făcut sa ma duc departe cu gândul.. 😀

  Apreciat de 1 persoană

 3. Pingback: Proba 14. “Dincolo de orizont”, dincolo de temeri

 4. Pingback: Planeta X-2 – La Gigel

 5. Pingback: Planeta X-2 – Literatura ca utopie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s