Doamna Smith

În casa de pe Padinggton Street de la numărul 18, dimineţile începeau aproape la fel în fiecare zi. Ceasul din peretele dormitorului familiei Smith sună întotdeauna la ora 7.
La ora 7 şi 45 de minunte coborau împreună la micul dejun pregătit de Bertha, menajera mulatră. Bertha era în serviciul familiei Smith de peste 20 de ani şi chiar după atâţia ani domnul Smith avea unele îndoieli asupra felului ei de a vorbi. Vorbele ei i se păreau că nişte incantaţii, semn al moştenirii lăsate de strămoşi ei despre care spunea, în rarele momente în care se destăinuia doamnei Smith, că au fost preoţi voodoo.
În dimineţile în care domnul Smith solicita o audienţă amoroasă matinală, totul se decala cu 5 minute. Când timpul acordat audienţei se termină, domnul Smith exclamă „Oh dear!” şi o sărută tandru pe ceafă. După spusele doamnei Smith, simulând o oarecare supărare în glas, acest lucru se întâmplă din ce în ce mai rar.
Când orologiul din living arata ora 8 şi 20, domnul Smith îşi luă la revedere de la doamna Smith cu un sărut scurt pe obrazul drept şi cu promisiunea revederii spre seară.

Ziua doamnei Smith începea odată cu terminarea micului dejun, mult după ce domnul Smith plecase. Se ridica de la masă şi se retrăgea în mansardă, lăsând-o pe Bertha să strângă.
Chiar la geam, geamul ce dădea în stradă trecând prin curtea din faţa casei, doamna Smith îşi amenjase spaţiul ei, „Locul meu de visare„, aşa cum îi plăcea să spună. O băncuţă acoperită de perne multicolore, cărţi dragi care-i ţineau companie, o glastră cu flori mereu proaspete. Petrecea mult timp acolo, uneori citind, alteori doar privind la zgomotul oraşului ce ajungea până la ea.
Singurul lucru ce  făcea notă discordantă cu atmosfera uşor boemă a locului ei, era calculatorul. Pus pe o măsuţă în partea din dreapta a băncuţei, îi prilejuia doamnei Smith o oarecare apropiere cu lumea moderna. De la el îi cumpărase domnului Smith o pereche de ghete de barbati superbe iar pentru ea câteva rochii elegante ce îşi aşteptau rândul la purtat.

Domnul Smith i-a apreciat mereu gustul pentru frumos şi ca un adevărat gentleman a lansat promisiunea purtării lor cu ocazia primei ninsori.
De altfel, doamna Smith profita de ocazia de a sta la calculator să se pună la zi cu ultimile noutăţi din lumea mondenă. Putea astfel să facă faţă discuţiilor purtate la ceaiul de la ora 5, de la doamna Raynolds.

În fapt, calculatorul doamnei Smith era singurul lucru modern adus în casă veche de 150 de ani. Era o casă trainică, aşa cum se făceau pe vremurile acelea, cu etaj şi mansardă, construită de stră-stră-bunicul domnului Smith, pe când acesta începuse negoţul cu mirodenii şi perle din India. Picturile masive ale strămoşilor domnului Smith, tapetau cele două holuri ce dădeau acces la cele două dormitoare de la etaj. Geamurile mari lăsau lumina să inunde camerele mari şi înalte. Ici colo se puteau vedea mici intervenţii asupra culorii din exterior, ce-şi pierduse în timp strălucirea de odinioară dar care încă mai dădeau o frumuseţe aparte. Formă alungită a turnuleţului cu scări interioare din partea dreaptă, acoperită de jur împrejur cu ferestre oferă privitorului imaginea unui castel.
Firele moderne de curent electric şi cablul de internet erau bine disimulate în formă casei, în aşa fel să-i nu-i ştirbească din frumuseţe.
În faţă, străjuind casa de privirile indiscrete, era un grad viu ce formă o alee, unde domnul şi doamna Smith îşi lăsau maşinile. În spate, acolo unde doamnei Smith îi plăcea să petreacă timpul când nu era în mansardă, o grădiniţă de flori plină de panseluţe şi garoafe, oferea materie primă glastrei din mansardă.

În fiecare zi la ora 16.45, doamna Smith era prezentă în livingul doamnei Raynolds împreună cu doamnele Nelson şi Humimgham.
Sporăvoiau vrute şi nevrute, îşi spuneau păsurile şi găseau motiv de bârfa în orice ştire mondenă. Chiar ieri, Lord Birmingham a fost exclus din Camera Lorzilor pe motivul că i s-a descoperit o amantă, motiv foarte bun de a avea loc o discuţie prelungă.
Pe la orele 15 doamna Smith îşi puse o rochie ce-i scoatea în evidenţă formele. Se consideră o femeie tânără, în floarea vârstei.
Îl întâlnise pe domnul Smith după moartea tragică a primei lui soţii, chiar la înmormântarea ei. A trebuit să treacă un an de zile până când domnul Smith a avut curajul să o ceară de soţie. Avea 25 de ani atunci iar acum, după 10 ani, îşi aminteşte cu drag emoţia ce a purtat-o să spună da, bărbatului de 40 de ani ce ingenunchease în faţa ei.

Îşi alesese din garderobă o rochie ce nu o purtase niciodată, proaspătă achiziţie, cu care spera să facă furori în rândul celor trei prietene de ceai. De aceea lăsase să scape doar un „Oh!” atunci când la orele 16.55 doamna Nelson, intră pe uşă doamnei Raynolds îmbrăcată în aceiaşi rochie de aceiaşi culoare.

În acel moment regreta că nu alesese pe cea pe negru, cu încreţituri la umeri şi care-i lăsau genunchi puţin descoperiţi. Poate doar gândul că se va ivi o ocazie deosebită în care o va purta o oprise.
Se bucura totuşi că la finalul ceaiului, nimeni nu spusese vreo vorbă despre această întâmplare şi totul se termină într-o atmosferă destinsă.

Ajunse acasă pe la orele 18.45. Domnul Smith o aştepta în living citind ziarul.
– Cum ţi-a fost ziua draga mea? O întrebă neridicându-şi ochii din ziar.
În bucătărie Bertha făcea ultimile pregătiri pentru cină.
– Dezastruoasă! Închipuie-ţi că doamna Nelson a venit la ceai cu aceiaşi rochie. Câtă aroganta! De ce oare nu am luat-o pe cea neagră, de ce!!!?
Domnul Smith lasă ziarul jos şi o privi.
– Hm! Îţi stă foarte bine. Se pare că aveţi acelaşi gusturi.
Doamna Smith mormăi un răspuns doar de ea înţeles. După cină se retrăseseră în dormitor, el citind în continuare ziarul iar ea căutând alinare într-o carte veselă.
– Noapte bună dragul meu, îi spuse în timp ce stingea veioză de la capul patului din dreptul ei.
– Noapte bună dragă.

Pentru SuperBlog 2017

Acest articol a fost publicat în de larg public. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Doamna Smith

  1. Pingback: Proba 20. Before / After cu Answear

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s