Reportaj la faţa locului

Mă aflu în Poiana Braşov, în capătul străzii Poiana Doamnei, una dintre cele mai renumite staţiuni din România. Chiar în faţa mea, este una dintre atracţiile staţiunii, Hotel Royal, proaspăt intrată în galeria celor mai selecte locaţii.
L-am invitat pe domnul Vasile Târzior, managerul hotelului, să ne spună câteva cuvinte despre acest loc.
– Bună ziua domnule Târzior.
– Bună ziua dumneavoastră şi cititorilor dumneavoastră.
– Puteţi să-mi spuneţi ce reprezintă acest loc pentru dumneavoastră?
– Da, este un loc de suflet, aş putea spune, ce s-a născut din dragostea pentru oameni.
– Cum a apărut acest loc?
– Paşii m-au purtat prin foarte multe locuri, am vizitat cam tot ce se putea vizita, mai ales în România. Am avut acesta ambiţie să-mi cunosc tara, să-i cunosc oamenii. Pe unde am trecut, am legat prietenii cu oameni deosebiţi şi de fiecare dată ne spuneam că ar fi bine să existe un loc în care să ne putem revedea, în care să putem petrece.
– Şi cum v-a venit ideea construirii acestui loc în Poiana Braşov?
– Într-o zi, pe când eram în telecabina ce duce în vârful muntelui şi admirăm frumuseţea verdelui naturii, ochii mi-au căzut pe un spaţiu ce dădea o notă discordantă. Un gol! Un gând năstruşnic mi-a străfulgerat mintea şi mi-am zis „Acolo va fi locul meu de suflet
Aşa s-a născut Hotel Royal.
– Foarte frumos. Ce îmi puteţi spune despre hotel? Aşa cum îl văd eu din exterior este o bijuterie arhitectonică, ce se îmbină perfect în mediul natural. Mult spaţiu verde, înconjurat de brazi…
– Întradevar, este printre puţinele hoteluri din Poiana Braşov ce crează o legătură puternică cu mediul înconjurător prin locul de joacă verde pentru copii, prin plantarea de brazi în jurul hotelului şi desigur prin realizarea camerelor cu deschidere spre natura, pădurea pe de-o parte si muntele pe cealaltă.

– Foarte interesant. Ce dotări are hotelul, ce pot face prietenii dumneavoastră atunci când se hotărăsc să vă viziteze?
– În primul rând, relaxare. Se afla într-o locaţie liniştită, până în prezent nu s-a raportat nici o vizită de urs, ce oferă posibilităţi de odihnă şi relaxare, după cum ştiţi aerul de munte are un efect benefic asupra organismului întărindu-l. Pentru cei care doresc o revigorare mai amplă este salonul de spa şi wellnes, distracţia şi-o pot completa cu jocuri de biliard şi darts iar iarna se pot închiria schiuri pentru pârtiile din zona sau dacă vin cu ele de acasă există depozitul de schiuri.
– M-aţi făcut foarte interesat de acesta loc, aşa cum îl prezentaţi şi sincer cred că mi-am găsit locul preferat pentru următoarea vacanţă. Să zicem că vreau să ciocnesc un pahar în cinstea dumneavoastră, cum putem face?
– La bar! Barul este dotat cu de toate şi rămâne doar că dumneavoastră să alegeţi băutură. Chiar ieri am băut în cinstea revederii cu doi prieteni de prin zonă Vasluiului, care au reuşit performanţa să mai gângurească ceva cuvinte neinteligibile întinşi în faţa barului pe jumătate golit.
Dar situaţia s-a remediat în acesta dimineaţa când barul a fost aprovizionat cu de toate.
– Haideţi să intrăm pentru că am o ultimă întrebare pentru dumneavoastră.
– Vă rog, poftiţi.
– Aşa, ne aflăm acum în holul hotelului şi, de fapt era prima mea opţiune pentru prima întrebare dar am lăsat-o spre final, că o încheiere în aplauze vă întreb, se pot organiza evenimente la dumneavoastră?
– Desigur, avem printre cele mai bune saloane pentru evenimente din Poiana Braşov. Am spus saloane pentru că după cum vedeţi, sunt două. Şi chiar în acest moment sunt în desfăşurare două evenimente. Dacă aţi observat afară cele două bannere care vă urează „Bine aţi venit„.  În salonul crem
53387991.jpg.350x531_defaultsunt un grup de turişti din Grecia care sărbătoresc ziua naţională.
-Opaaa!
– Da, aşa strigă ei de bucurie şi trântesc farfuriile de porţelan, dar avem destule pentru că ne-am pregătit temeinic din timp pentru acest eveniment. Suntem renumiţi pentru organizarea de evenimente in Braşov şi  acest loc este preferat pentru atmosferă, pentru trataţie şi meniurile diversificate.
În salonul roz
img_3633-1.JPG.500x375_default

Avem în desfăşurare o nuntă.
– Dar mă uit pe uşa pe jumătate mată, aud muzica dar nu văd pe nimeni. Sunteţi siguri că este cineva în salon!?
– Da da, este! Numai că-i o nuntă de pitici.

Pentru SuperBlog2017

Acest articol a fost publicat în de larg public. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Reportaj la faţa locului

  1. abisurile zice:

    Felicitari pentru articol

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s