Voluntariat

Munca de voluntariat presupune abnegaţie, dăruire. Să faci ceva din dragoste pentru cel apropiat fără să aştepţi în schimb nimic altceva, decât poate un zâmbet şi un cuvânt de mulţumire. Dar uneori nici ele nu vin.
Nu presupune nici credite, nici puncte, nici mărirea notei, ci doar pasiune.
În urmă cu ceva timp, Institutul Naţional de Statistică dădea publicităţii un raport referitor la sporul de natalitate. Cifrele arătate indicau o scădere alarmantă a natalităţii.
O concluzionare a raportului indică un fapt destul de grav. În următorii 50 de ani dacă indicele negativ al natalităţii se păstra la valorile actuale, vom ajunge în ingrată situaţie de a rămâne, din cei 20 de milioane, doar câteva milioane. Şi iată cum, expresia „Ultimul stinge lumină” îşi va găsi rezonanţă la nivel naţional.
Îmbărbătat de datele oferite, de dorinţă ca seminţia noastră să nu se stingă şi de un proiect de lege propus de un parlamentar pentru stimularea natalităţii pe termen lung, mi-am propus să aduc o umilă contribuţie la păstrarea valorilor.
Pe lângă stimulentele acordate în propunerea de lege, mărirea alocaţiei de la al doilea copil, deduceri la sfârşitul anului fiscal pentru achiziţionarea de produse specifice, un rol important era şi acordarea unor stimulente premergătoare naşterii sau a perioadei de graviditate.
Pentru o mai bună percepţie a situaţie şi a oferii credibilitate intenţiei, am creat o campanie pentru început la nivel local cu implicaţii de voluntariat şi pasiune. Sperăm că în timp campania să prindă contur şi rădăcini în mentalitatea oamenilor şi să găsesc partener pentru a largii campania la nivel naţional.
Pentru un parteneriat pe termen lung şi o uşoară sponsorizare am apelat la ajutorul celor mai buni reprezentanţi în materie de haine de graviduţe si hăinuţe de alăptare,  Magazinul online HotMama. Articolele sunt de o calitate ireproşabilă, din material natural şi satisface o gamă largă de gusturi.
xBluza,P20Little,P20Snow,P20Man6-387x480.jpg.pagespeed.ic.RsLxyeAZNi

xBluza-gravida-alaptare-floral1-387x480.jpg.pagespeed.ic.SJeJkAQCyx
Înarmat cu un pachet de viitoare promisiuni de parteneriat cu bloggeri voluntari printre care Adriana Tarnoveanu si Mihaela Roxana Vasilescu precum şi cu dorinţa de extindere a campaniei în mediul online prin Creadiv, am luat legătura cu directorul de marketing al magazinului, doamna Svetlana Tutukina şi după ce i-am expus în cei mai frumoşi termeni campania, m-a felicitat pentru ea, mi-a vorbit în termeni elevaţi despre necesitatea procreării şi a deschis larg porţile unei colaborări urandu-mi succes şi oferindu-mi câteva mii de cupoane cu reducere pentru magazinul online. Nu prea i-am înţeles râsul homeric de la sfârşitul dialogului dar am pus-o pe seama exultării la prezentarea campaniei.

Iată-mă deci chiar în ziua în care România împlinea 100 de ani de la marea unire, după multe ore de muncă asiduă încununată cu fructuoase promisiunii de colaborare, unele îndeplinite altele în curs, stând în fata micului birou cu vedere la stradă (un ajutor venit din partea unui bun prieten care renunţase la a mai vinde momeală vie pentru peşti pe motiv că oamenii au renunţat la pescuitul din plăcere) citind cu mândrie afişul ce trona în vitrină „ Voluntar pentru inseminare naturală„.
Mai jos scria ” Implică-te în campania Să păstrăm România mare
Şi mai jos scria „Pentru fiecare inseminare dovedită, primiţi un cupon de reduceri de 25 % pentru haine de graviduţă„.
O doamnă blondă între două vârste încărcată cu două săcoşi se oprise lângă mine şi privea afişul cu ochii mari strălucitori. Replica ei mi-a adus aminte cât de greu e să fi voluntar.
– Aha… şi plătită!!

Pentru SuperBlog2017

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în de larg public. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Voluntariat

 1. RaduThor zice:

  Îți urez succes! 🙂 Numai să nu vii cu ochii-n lacrimi să spui că nu mai poți, că e greu și extenuant!

  Apreciat de 2 persoane

 2. Adriana zice:

  ..pfui, iaca ce voluntariat as putea eu face și nu stiam. Tare mi-e teamă, insa, ca tot niste cupoane cu 25% la hotmama ar avea mai mult succes, oamenii nu mai cred in promisiuni…..deșarte. Succes!

  Apreciat de 2 persoane

 3. Pingback: Proba 27. Parteneriate HOT pentru hotmama.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s