Jana

Când se trezi, Jana avu un moment de reflecţie. Se plimba prin cameră în căutarea unui punct de sprijin. Nu mai era la tinereţe iar lucrurile tindeau să se mişte mai repede decât putea ea să reacţioneze.
Îşi regăsi puţinul sprijin în chiuvetă de la baie. Lasă părul vraişte şi doar aruncă o palmă de apă peste chip. Oglinda părea departe şi nu era în stare să-şi vadă chipul trecut.
După un ocol pe la bucătărie în căutarea unui rest de cafea, reveni la măsuţa ei, locul în care redevenea stăpână pe ea. Îndepărtă din faţa oglinzii Fiolele cu Acid Hialuronic și Vitamina C – Gerovital H3 Hyaluron C în speranţa că va găsi pieptănul.
Fusese o femeie frumoasă la viaţa ei şi după spusele unora încă îşi păstra din alura femeii frumoase de altădată. Dar timpul nu iartă şi nu uita să-şi lase cicatricile pe chipul tuturor. Nu exagerase niciodată cu machiajul. Îl folosise doar pentru uşoare exprimare a frumuseţii.
Îşi trăise viaţa, văzuse multe şi primise multe de la viaţă. Câteodată însă acel impuls ce-i spunea că este şi încă poate fi frumoasă revenea la suprafaţă şi o făcea să încerce lucruri nebuneşti. La 65 de ani lucrurile nebuneşti nu putea fi decât creme care promiteau elixirul tinereţii veşnice. Încercase destul încât să-şi piardă speranţa. Poate de aceea nu mai spera la răsturnări de situaţie când cu două săptămâni în urmă începuse să folosească noua gama de la Farmec.
Găsi pieptănul în amestecul bine definit de obiecte de pe măsuţă. D-abia când îl lasă să cadă pentru prima oară peste păr, păstrând încă din bogăţia de altădată, privi în oglindă. Din ea o privea o femeie, alta decât şi-ar fi închipuit ea. Era o femeie frumoasă, cu tenul întins, delicat, aproape fără riduri şi care ca şi ea privea mirată. Micile pungi de sub ochi erau mai mici ca ale ei iar fruntea se întindea pe un artificiu al liniştii. Rămăsese cu mâna pe mânerul pieptănului şi cu gura întredeschisă încercând din răsputeri să spună măcar un „Ah!” Reuşi să îngaime gutural încă sub influenţa imaginii din oglindă „Ce frumoasă eşti!”. După câteva mişcări ale pieptănului realiză că persoană din oglindă şi ea sunt una şi aceiaşi persoană.
Se pipăi, îşi întinse pielea de pe fată în căutarea ridurilor. Dar din oglindă o privea aceiaşi femeie frumoasă fără riduri. Aruncă pieptănul cât colo pe măsuţă şi căută disperată cutia fiolele în învălmăşeala creată.
Citi cu voce tare mai mult să se convingă pe ea de ceea ce citeşte „Estompare semnificativă a ridurilor, hidratarea şi regenerarea pielii„, „Efecte antirid, de umplere a ridurilor, efecte hidratante și de protecție a pielii
Zâmbi când îşi aduse aminte de vânzătoare. Credea că este doar un alt truc de a-şi vinde marfa ” Luaţi fiolele cu acid hialuronic și vitamina C Gerovital H3 Hyaluron C. Fac într-adevăr minuni!”
Gama-GH3-HyaluronC-1024x724
De la uşa un tânguit de sonerie veche îi întrerupsese gândurile. Îşi strânse părul la spate şi se privi din nou în oglindă. Îl desfăcu iar şi îl aranja cu mâinile lăsându-l să cadă doar un pic peste chip. Din oglindă femeia frumoasă de acum mulţi ani îi făcu cu ochiul.
Deschise uşa iar în prag prichindelul de 14 ani al doamnei Varvara de la 2.
– Săru’mana doamnă. Mamaia Jana e acasă?

Pentru Spring SuperBlog2018

Acest articol a fost publicat în de larg public. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Jana

 1. Mona zice:

  Ca de obicei, termin articolul tău cu zâmbetul pe buze! 🙂 Să ne citim cu bucurie și de acum încolo!

  Apreciat de 3 persoane

 2. Daniela zice:

  Cred ca avea oglinda cu „face retouch”…
  Dragut… si cu acelasi har al povestirii!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s