Exorcizare…motivațională

După cortină lucrurile păreau uşoare. Intram, vorbeam şi le câştigam încrederea. Cele câteva foi ce le ţineam în mână, aveau să-mi fie ajutor.
D-abia când prezentatorul mi-a anunţat numele, am realizat amplitudinea momentului. Un mic tremur în picioare în timp ce mă îndreptam spre microfon, m-a făcut să mă împiedic până să ajung la el.
Probabil că râsetele din sala mi-au făcut bine, să fiu pus într-o situaţie amuzantă a fost ca o apropiere faţă de cei din sală.
– Bună ziua! Mă numesc Gi şi sunt specialist în nutriţie sănătoasă. Mi s-a oferit ocazia să vă vorbesc despre o alimentaţie sănătoasă. Ştiţi desigur că alimentaţia este cel mai complex sistem ce ajută organismul la o dezvoltare armonioasă. Astfel, de la o vârstă fragedă, organismul are nevoie de elemente sănătoase pentru creşterea lui. Întărirea sistemului imunitar este o problemă cu care se confruntă mai toţi părinţii în ziua de azi. Din păcate sunt mulţi părinţi care apelează la substituenţi chimici pentru a completa alimentaţia pentru întărirea sistemului imunitar, când acest lucru poate fi realizat printr-o alimentaţie bazată pe anumite produse naturale, bogate în nutrienţi pentru o dezvoltare sănătoasă, care pe lângă cele menţionate, poate aduce multe alte benefi…
Văd că unii dintre dumneavoastră încep să aţipească. Îmi dau seama că unele expresii şi fraze par alambicate, pot induce o stare de somnolenţă. Dar ştiţi ce mai văd?
Mă uit în sală şi văd… oameni! Mă uit în această sală, pe jumătate plină şi văd femei, văd bărbaţi. Văd părinţi veniţi cu copiii lor, văd bunicuţe şi bunici, probabil împinşi din spate de nepoţii lor, să vină să vadă ce înseamnă o alimentaţie sănătoasă. Mai văd oameni care care au venit aici în speranţa că vor primi mostre gratis de alimente sănătoase. Aceia îmi plac cei mai mult. Aceia sunt cel mai uşor de convins.
Şi ştiţi ce mai văd? Văd demoni! În fiecare din noi a exista la un momentdat cel puţin un demon. Iar ei azi sunt aici printre noi, furişându-se printre gânduri, printre rânduri, adulmecând hrana sănătoasă şi încercând să fugă de gustul ei, de saţietatea şi de potenţialul de dezvoltare al ei!
Am să cobor de pe acest piedestal şi am să fiu printre voi.
Am fost că voi! Am mâncat nesănătos! Mi-am otrăvit corpul cu cele mai rele mâncăruri, i-am oprit dezvoltarea, l-am făcut să plângă după fiecare masă în care mă umpleam cu cele mai nesănătoase mâncăruri; chipsuri, saorme, cârnaţi… Dar nu vedeam nimic din toate astea, eram un ahtiat al lor.
Şi ştiţi ce a fost mai grav?! Că l-am învăţat şi pe fiul meu la fel! Nu i-am refuzat niciodată vreo masă la fast food, l-am îndopat cu chipsuri de toate chimicalele, am turnat în el cola în ideea că-i voi dezvolta spiritul, aşa cum se spunea în reclame… am crezut că tot ceea ce se spune în ele este adevărat… DAR NU ESTE AŞA! Ele ne mint, ne aduc în starea sa le privim ca pe nişte apostoli al bunăstării. Dar sunt doar apostoli ai devastării corpului!
A fost un moment de cotitură în viaţa mă, un moment al lucidităţii, un moment care a venit ca o revelaţie… un înger al liniştii interioare.. coborât asupra mea, ce mi-a deschis ochii… Aleluia!
– Aleluiaa!
– Am descoperit Sano… Vita! Proslăvit fie-i numele îngerului ce mi-a scos în cale primul pacheţel de seminţe de chia! Acum sunt un om sănătos… sunt un om… LIBER!
– Aleluiaaa!
– Văd printre voi oameni care încă poartă demonul mâncării nesănătoase! Văd cum îl ascundeţi, îl pitiţi în subconştientul vostru, îl hrăniţi cu vise şi gânduri…!
Tu din primul rând! Da, tu cu obraji bucălaţi de kebaburi! Spune-mi la ce te gândeşti?! Spune-mi spre ce te poartă gândurile?!
– Ăă! După ce ies de aici, la o shaorma.
– Vedeţi oameni buni, vedeţi cum munca de încredere în noi este uneori inutilă?!
Vino lângă mine om bun! Da, curaj!
ÎŢI PORUNCESC ŢIE DEMON AL MÂNCĂRII NESĂNĂTOASE SĂ PĂRĂSEŞTI ACEST CORP!
FIE CĂ ATINGEREA MÂINII MELE PE FRUNTEA TA, SĂ TE FACĂ SĂ PLECI! PIEI DEMON, PIEI!
– Aleluiaa!
– Spune-mi om renăscut, cum vei aduce sănătate trupului tău?!
– Sano, Sano… Vita… curmale… şi goji!
– Preagustate fie produsele lor! Aleluia!

sano-vita

 

Pentru SuperBlog2018

 

 

Acest articol a fost publicat în de larg public. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Exorcizare…motivațională

  1. Am auzit că dai o shaorma. De vită, cu de toate. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  2. Aleluia! Credinta in semintele de chia nu seamana cu nimic altceva! Nu mai gusta din rodul vinei, cu suflet trist, gândul zbuciumat canta: Aleluia!

    Apreciat de 1 persoană

  3. Esti un mare exorcist …de zâmbete ! 🙂 Aleluia !

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu