Riphabliki yase Ningizimu Afrika

V-am spus că există oferta de Revelion în Africa de Sud? Nu v-am spus, nu-i aşa?! Ei bine, anul acesta îmi voi petrece revelionul în caldele ţinuturi ale Africii de Sud.
Îmi plac călătoriile. Atât de mult încât mi-am creat un blog de travel, pentru a vă împărtăşii din experienţele mele.
Mereu am comparat o călătorie cu o carte. Coperţile sunt ca ofertele, citeşti puţin şi te tentează să descoperi mai mult. Apoi fiecare pagină parcursă este ca un obiectiv nou al locului vizitat. În final ajungi să închizi cartea şi să o păstrezi aproape de suflet, pentru că tot ceea ce ai citit îţi lasă o impresie asupra lucrurilor.
Iar gustul cititului este insaţiabil. Vrei din ce în ce mai mult să citeşti oraşe, să găseşti pagini care îţi înfrumuseţează cultură, fraze care îşi aduc aportul la cunoaştere.
Când am văzut oferta de Revelion Christian Tour, mi-am spus „Iată o carte nouă de nerefuzat!”
Răsfoind cuprinsul ofertei, te laşi acaparat de multitudinea de posibilităţi de distracţie şi deja te gândeşti la bagaje aşteptând cuminţi la uşă. Reevaluezi totul în gând şi găseşti că ceva lipseşte din ele. Aparatul de fotografiat, caietul de impresii şi pacheţelul de şerveţele umede. Trei lucruri despre care aş spune că m-au însoţit în toate călătoriile mele.
Africa de Sud îmi schimbă total registrul călătoriilor. Nu am fost niciodată acolo şi parcă nu aş vrea să mă duc total nepregătit. Consult catalogul de oferte speciale de revelion şi pe lângă cea despre Africa de Sud găsesc plăcut impresionat o gamă bogată de oferte. Dar deocamdată rămân fidel acesteia, Africa de Sud.
Deci, drumul o să mă poarte prin nori până la Johanesburg. Încă un zbor scurt până la Cape Town. Se spune despre Cape Town că este unul dintre cele mai frumoase oraşe ale lumii, unde plajele au culorile bezelei şi poţi înota alături de pinguini.”Salut pinguin!”, „Kikiki!”.
Penguins-on-the-beach-Cape-Town-South-Africa-shutterstock_775935241-300x201
Pentru a completa starea de bine şi a încerca lucruri noi, de care sincer mi-a fost o oarecare teamă, cred că anul ăsta este anul în care voi încerca cel puţin un sport extrem. Iar locul cel mai potrivit pentru asta este exact Cape Town, o destinaţie perfectă, una dintre cele mai cunoscute, pentru practicarea kitesurfului, un amestec de parapanta şi surf. Brrr! Mă trec deja fiori!
De neratat într-o astfel de aventură este vizita la cel puţin un producător de vinuri, zona fiind renumită în întreaga lumea ca fiind unul dintre cei mai mari producători de vinuri. Sper să am timp să degust din toată gama de vinuri sudafricane.
La capitolul obiective turistice mi-am trecut în lista Castelul Bunei Speranţe, cea mai veche clădire în picioare din Africa de Sud. Acvariul Celor Două Oceane, un adăpost pentru peste 8000 de vieţuitoare marine din cele două oceane care se întâlnesc în punctul sudic al ţării, Oceanul Atlantic şi Oceanul Indian.
În cadrul ofertei este inclusă şi o excursie la grădina botanică Kirstenbosch, ceea ce mă bucură nespus, iubitor fiind de natură şi frumuseţea ei.
Cape_Town_Montage_2015
Şi pentru că suntem în Africa, chiar şi de Sud, nu putea lipsi din program un safari în inima sălbaticei.
Cape Town este un oraş cosmopolit iar cel mai bine se reflectă asta în gastronomie.
Mâncarea asiatică, în special cea indiană şi thailandeză, se îmbină perfect în peisajul oraşului abundând în restaurante unde se servesc fructe de mare. Ca un fel de specialitate a locului, Cape Town fiind port la mare. Dar peste toate, cred că voi opta şi la masa de revelion pentru acest meniu, vreau să gust din bucătăria tradiţională sudafricana.
Nimic nu poate compara o cină în care se serveşte mielipap şi braai asezonat cu o porţie de mopani, la câteva pahare de vin, urmărind focul de artificii de la miezul nopţii. Sub imperiul bunătăţurilor îţi poţi face o listă de dorinţe pentru anul viitor, aşteptând un an mai bun şi bogat sufleteşte.
Ca o încheiere. Pentru că deliciul de a petrece 9 zile în perioada de revelionului să fie la dublu, să poţi împărtăşi din impresiile şi din stările zilei, să ai cu cine împărţii păreri şi lipsa de griji într-un paradis, cine vrea să citim împreună o carte despre Africa de Sud?

christiantour-300x294

 

Pentru SuperBlog2018
Sursa Wikipedia

Acest articol a fost publicat în de larg public. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Riphabliki yase Ningizimu Afrika

  1. Radu Mârza zice:

    Chiar m-ai făcut să mă uit la ofertă! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  2. hrpassion zice:

    Faina comparația cu cartea

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s