Tinuta obligatorie

Pe  magistrala de canalizare ce leaga Nordul orasului de Sud chiar in coltul de deasupra primariei, un afis mic cat un pachet de tigari mototolit, anunta membrii societatii ca  va avea loc o ceremonie faustuoasa dedicata unui eveniment deosebit. Se specifica prezenta cu hrana proprie si tinuta obligatorie.
Haralmabie  isi pregati costumul de mestru de ceremonii si statu oglindit in ciobul de  sticla ore bune. Trecuse ceva  vreme de la ultima prezentare si intru remomemarea timpurilor frumoase isi oferi serviciile.  Isi aranja mustata, isi pieptena cele trei fire din barba, o remniscenta a epocii hipsteriene, isi tapa firele rebele din chica valvoaie si isi scutura pana si matreata de pe umeri. Vroia sa arate perfect, ca nimeni sa nu treaca pe langa el si sa nu-l observe.
Se posta  sub capacul de canalizare  chiar deasupra evenimentului.  Marca fiecare prezenta a celebritatilor cu o ranga din inox, furata de la depozitul de fier vechi unde paznicul dormea in fiecare noapte de la 1 la 4, caruia ii atasase o rozeta de canal ruginita ce-i dadea un aer de toiag.
Fiecare  celebritate avea parte de doua lovituri lungi in capac, ce-l facea sa vibreze si scotea un sunet improriu auzului. Cuvintele lui Haralambie deschideau imaginatia iar miscarea de rotatie a  rangii intregea perspectiva. Primul invitat, prima prezentare:
-Din cartierul de vest al orasului, purtand o rochie de seara  cu imprimeuri canine, domnisoara Barbie. Alaturi de ea, cu ochii bulbucati si nasul acvilin, purtand manusi din catifea si o tinuta out door cu pantofi pentru orice ocazie, chiar si pentru dans, celebrul Lovin. Sau asa cum il  cunoastem, The Lover. El poarta o camasa barbati imbibata cu atingerea conductelor de benzina de la marginea orasului. Sa nu fumati langa el.
Ochii lui Haralambie sclipeau de fericire pentru modul in care-si facea datoria. Trecuse mult timp de cand nu mai fusese  matre d’onor  iar ocazia aceasta ii dadea speranta  sa-si continuie visul. Isi indreptat privirea spre invitati si exclama:
-Din tinutul de dincolo de intersectia albastra, Loreta. Loreta poarta o tinuta Misguided culoarea ce-si striga obarsia, cu o tunica au toujours purtata  a ramplir, doar putin rupta  sub brat. Culoarea ei inspira si cele mai adanci  emotii.  Insotitorul ei este Vasile, un puritan al costumelor, cu gust delicat pentru simplitate si eleganta. El poarta  un sac de naylon  din colectia de toamna primavara, un pret a portter indraznet, cu inscriptii de genul „uree ingrasamant”.
Haralambie se simtea in al noualea cer si-si exprima fericirea prin cuvintele alese pentru invitati. Era pe val:
-From the dark side of the city,  trecand cu vederea lipsa de originalitate dar cu un respect deosebit pentru conservatorism,Persedon. Este si favoritul meu ca a gasit un costum de ginerica aruncat la gunoi si acum il poarta cu mandrie. Orice carpa pe umerii lui se transforma in arta, orice fular murdar aruncat in graba pe spate, parca prinde viata.
Pentru cateva clipe Haralambie inchise ochii. Je suis tres hereaux, gandii aproape cu voce tare, se revazu  pe podiumul prezentarii de moda, il vazu prin ochii inchisi pe Carl Lagerfeld facandu-i temenele, o vazu pe Claudia Schiffer zambindu-i,  simti atingerea stofei pe buricul degetelor, simtii cum cuvintele lui creaza moda, lasa camasile sa i se scurga prin vene si esarfele sa deseneze fluturi. Batu podiumul cu varful pantofilor cu lac  facu o pirueta si se inclina in fata tuturor. Fu momentul lui de glorie si se simtea ca un zeu…..
Il trezi vocea baritonala a gazdei Sandu  , mandrul proprietar al magistralei de conducte termice din centrul orasului si a gurii de canalizare cu numarul 7:
-Fratiilor, v-am adunat aici sa va dau  o veste mare. De maine se da caldura!
Urale si voiosie.

 

 

Pentru Superblog 2016

Acest articol a fost publicat în de larg public. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Tinuta obligatorie

  1. Felicitări! La cât mai multe articole și premii!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Pingback: SuperBlog | Proba 1. Black Tie

Lasă un comentariu