Jurnal de casa. Meciul

Ne stransesem vreo doi insi la vecinu’ sa ne uitam la meci. Ala in care Romania a batut zdravan o echipa de pescari amatori. Adica pescari amatori de fotbal. Pa la mijlocul reprizei a doua, cam pe cand Romania jubila ca se va duce la Campionatele Europene de fotbal iar comentatoru’ era la punctul maxim spre juisare, un poc bum treosc fleosc , ne-a lasat cu ochii privind spre gol. Spre golul din monitor, adica acel negru lucios strafulgerator ce indica o defectiune in sistemul de retransmitere a imaginii. Negru ecranul. De suparare sau de prea multa excitatie privind la meci, televizorul si-a dat obstescul sfarsit.
– Oricum era vechi, mi-a soptit vecinul Florin, trebuia sa-l schimb de anul trecut de cand a iesit fum din el la finala pe aparate la Campionatul Mondial de gimnastica, chiar cand se latea la sol o reprezentanta a Rusiei.
– Ma’ Florine, acum la ce ne uitam? Ca asta nu mai vrea sa ne vada.
– Sunt cam stramtorat acum, ca saptamana trecuta mi-am luat o turbina eoliana sa-mi faca vant.
– Auzi Florine , io am ceva. Si daca ma uit bine de la balcon se vede magazinul lui Altex. Mergem,  bem o bere si daca ne raman bani, ne uitam prin magazin dupa vreun aparat de televizor.
– Asa sa fie, si ti-oi da io la sfarsit de luna, ca ia si Maria prema de gogonele.
Jos in strada stateam cam in cumpana unde sa intram prima data. Ori la Altex ori Alecu, bauturi pentru cei insetati.
-Hai totusi sa intram la electronice , ca mi-e ca nu ne linistim cu o bere.
In magazin trei consumatori de electronice si 4 vanzatori. Ne ducem glont la raionul de televizoare. Plate. Pe unul din ele inca se desfasura meciul. Aproaope ca-i vedeam parul din nas a lui Nea Puiu Pe altul imaginile ne purtau dincolo de realitatea pe care o traiam. Verzaturi si ape ce curgeau de la inaltime. Ma uit la pret si inlemnesc. Cu banii aia imi luam trei dacii la mana a doua si-mi ramaneau si bani de un gratar.
Un baitandru cu ecuson se apropie de noi si mi se adreseaza:
– V-as putea ajuta  cu ceva?
– As vrea un televizor la care sa vad un meci si sa-mi ramana si bani cat sa supravietuiesc pana la sfarsitul lunii, ii spune Florin.
– V-as recomanda acest aparat. Nu este chiar ultimul model dar va satisface cerintele. Are tehnologia smart si vine cu wi-fi incorporat. Cu o rezonanta a sunetului virtual surrround de cea mai buna calitate full HD si rezolutie de 1920 pe 1080 il face un  varf in categoria lui si cu o dimensiune  de 80 de inci. Si este doar 1299 lei fiind intr-o perioada de oferte si reduceri
Ne uitam amandoi la el ca la o actrita porno, cu ochii impaienjeniti de pofte. Nu intelegeam nimic din ce spune dar ne placea. Si ne-o doream.
– Florine, asta ne-a vrajit. Cred ca-i place de tine, la cum zambeste si se uita.
– Ha ha, nu, asta-i jobul nostru. Sa oferim clientilor datele de care au nevoie si sa-i consiliem in alegerile lor. Si o facem cu zambetul pe buze.
– Pentru ca esti asa dragut , o sa luam macar unul.
Bag mana in buzunar si scot portofelul. Cand sa scot banii, imi cade un card de credit pe tejghea.
– Vaai, dar de ce nu spuneti asa, ca sunteti beneficiarul unui card Star!! Ionelaaa, Feliciaaa..veniti ca avem un program beneficiar de rate fara dobanda. 
De nu stiu unde, apar doua fete aproape sumar imbracate, cu niste tricouri pe care scria cu litere volumetrice : Pentru cei are au curaj, cu un desen de stea ca la cardul Star Forte de la Banca Transilvania.  Si nu-mi incep cele doua sa ne soarba din priviri, sa ne mangaie pe umeri si sa ne tot intrebe:
– Domnii doresc o cafea, un ceai, un masaj!!?
Pana sa ne dam seama ce era cu  noi, am cumparat inca un televizor smart de destept, o cafetiera de facut cafea , un iphone 6 pentru mine, un aspirator rowenta si  un uscator de par pentru nevasta-mea, un laptop transformabil de la asus. Si toate pentru ca ne simteam ca niste stele de cinema cu cele doua domnisoare-n poala. Ele tot ne sopteau ce sa luam , noi tot luam. Eram vrajiti pentru ca puteam.
Norocul nostru ca au aparut o pereche ce au scos pe loc cardul iar una dintre domnisoare s-a intalnit cu un Adonis sumar imbracat si s-a dus la cei doi aproape plutind. Aia doi erau in extaz. Mai ales el.
Am reusit sa ne extragem din nurii cardului si cu promisiunea ca maine vom primii tot ce am comandat si ca vor venii cu un tir. Degeaba i-am explicat baietasului ca stam alaturi si ca poate sa le aduca cele doua fete personal.
Aproape taras am ajuns la Alecu, prietenul celor insetati. Cand ne-a  vazut , cu ochii plini de satisfactii, ne-a turnat cate  o redresare si ne-a pus la Dez-Star-sare cu doua portii de lichid de franare a elcubratiilor.
Ca noi tot vorbeam despre cele multe pe care le-am luat si de cele doua fete frumos imbracate.
Cand am vrut sa platim, Alecu s-a revoltat la prezenta cardului si ne-a spus ca daca nu platim cash, ne pune la maturat pivnita si taverna. Si toate de la fotbal.

Pentru SuperBlog2015

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Jurnal de casa. Meciul

  1. Pingback: Leapsa cu intrebari de cinefil | Movie Zone

  2. Pingback: Leapsa cinefila: Filme ce le astepti in 2016 | Movie Zone

  3. Pingback: Leapsa cinefila: 3 filme de vazut – Movie Zone

Lasă un comentariu