Hanibal

Intr-un bar ce-si facea veacul  de ani buni la coltul strazilor ce duceau una spre centru iar cealalta spre periferia urbei, cu urme clare de vechitura datorata geamurilor cu iz de levantica in putrefactie, stateau la o masa  lipita de geam, de unde puteai sa vezi furnicarul de lumi, doi oameni. Vasile Maruntu’, zis si nea Sile Micu, brav posesor al unei licente de electrician in retele cu consumator redus, si Hanibal Lectura zis si Tiganul de la miezul noptii, caruia ii placeau tare mult  noptile  fara luna, ca trupul sau nu facea  umbra si nici zgomot.
Stateau amandoi cu cate o bere in fata si discutau. Se cunosteau din copilarie si erau prieteni.- Si asa zi Hani, va deporteaza astia!?
-Haoleu, manca-ti-as surubelnita ta cu izolator,  aia din Indezia  au spus ca noi suntem indieni. Pai am  la mine moaca de piele rosie?? Uita-te Sile, beleste doi ochi la mine  sa vezi daca se curge prin vintrele mele sange de-al lor….vezi ceva?? Balaoaches sunt, piranda  cu sex apel am, puradeii e plina gradina cu ei……pai au indienii aia ceva care se seamana cu mine!? N-au Sile, n-au……..si cum sa spuna ei ca sunt asa..
Usa se trantii cu zgomot:
-Salut nea Sile Micu!
– Salut ba’ !
Hanibal revenii la tirada indreptata asupra indienilor.
– …Silica,  hau ei fer cat  ham io!? N-au! Hau ei  cata haur ham io!? N-au Silica, n-au!
– Si cat ai Hani, cat aur ai?
– Doar ma stii Sile, sunt strangator pentru zile mhai negre decat pelea mea…sunt sarantoc…am acolo de-o fasole…cispe kile de haur….sa  moara  soacra-mea ca-i putinel!!
-!!!! Pai ma’ Hani,  poti sa traiesti linistit toata viata si copii tai, cu atata aur.
Apropo de copii, ce-ti mai fac puradeii?
– Haoleu Silica, mi-au mancat urechile. Cand se aduneaza toti sapte, fac  polo  cu ei. Hal mare Titus Steel a facut ieri 13 ani si au inceput fethele sa fluiere dupa caciula lui, Tarabostes a inceput scoala da’ se duce numa’ luni si marti ca in rest e inchisa, Argentina e aia mica si oachesa seamana cu ma-sa de frumoasa ce e…cand o creste scot sigur vreo 3 kile de haur pe ea,  Athos , Porthos si Aramis se duc la fhotbhal manca-ti-as….se intorc de acolo cu mingii cate 3-4 si adidasi, da’ -s cam nespalati adidasi  . Cel mai mandru sunt de Loch  Ness…sta toata zhiuluica cu cartea si citeste….
-Ai familie frumosa si numeroasa Hani, sa-ti traiasca. Mai bei un rand?
– Baga, pupa-ti-as cinstea ta!
-Auzi ma Hani, da’ cica astia daca va expulzeaza va da voie sa va luati doar cate o valiza. Tu ce pui in ea?
– Fiecare o vhaliza sau o vhaliza de familie?
– Pai cred ca de fiecare……
– Hau, ma doare pipota de durerea hasta!  Ma trece ganduri de necurate si negandite, ham as de multe de carat, calu’, purceaua, caruta, livada….feru’…
– Ma’ Hani, da’  tu nu ai porc!
– Are vecina…  ….Si ma trec suduri la tampla ca nu stiu cum sa impart cizeci de kile de haur in 9 valize..
– Parca spuneai cispe!!?
-Cred ca a fost o mica discromie in suneth…ham spus cispe, mereu.

 

Pentru Festival

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Hanibal

  1. Pingback: Hanibal vlogging | La Gigel

  2. Pingback: Concurs!!! | La Gigel

  3. ClaudeCeban zice:

    Imi place mult modul dstra de a scri! Va voi urmari cu placere! Succese si inspiratie!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu