Bună

Bună. Salut cititorule. Da, să știi că despre tine este vorba când zic salut, de cel ce privește acum puțin mirat monitorul, chiar tu cititorule. Nu te uita în dreapta, că nu este nimeni în afară de tine ce stă cu ochii bulbucați în monitor. Nici în stânga. Ți-am spus, este vorba despre tine. Te întrebi de unde te cunosc? Îți place să citești, îți place să citesti texte de calitate, să le impresori cu mintea și să te lași în voia lor. De aceea ești aici, aproape răspunzând la salutul meu. În sinea ta poate chiar m-ai salutat.

Acum te întrebi dacă mă cunoști, îți cauți în amintiri vreo conexiune cu numele meu.  Până reușești să gasești dă-mi voie să fac un mic istoric. Unii mă cunosc după numele real, Eustachiu Belafonte Clementin., iar alții mă stiu de cel ce scrie tâmpenii. Acum însă te-am salutat din calitatea de specialist în Certificat energetic.  Știu, e ciudat dar înainte de a zâmbi și închide pagina gândind că ce poreclă mi-am ales sau  că este o alta reclamă aiurea la te miri ce, vreau să te întreb ceva. Vreau să cauți în adâncul sufletului tău răspunsul să nu te grăbești cu el, să cântarești cuvintele bine și să-mi spui, nu te uita la mâinile mele care gesticulează rotindu-se în aer și bătând aerul ca și cum ar vrea să-l cuprindă în căus, îți place să ai casa ta!?

Cine nu-și  dorește o casă, un loc al lui în care să fie el sau ei în familie, un loc al liniștii și pacii,  o regasire a sinelui interior, un castel. Acum voi închide ochii și mă voi gândii la urmatoarea întrebare. Aproape că ea vine de la sine, exact ca palma mea închisă în forma pumnului ținută la frunte dând un aer pompos situației urmatoare. Cum îți place să fie casa ta? Și-mi deschid mâinile în semn de dorință!
Stai, nu-mi răspunde sau nu-ți răspunde. Vreau să văd dacă mai am dexteritatea de a ghicii gândurile. Da da… închid ochii și văd…răspunsul vine…Îți place să fie primitoare si calduroasă casa ta! Am  dreptate!? Daaa, stiu că am dreptate. Văd din reacția ta,  văd în zâmbetul tau că am ghicit.
Acum , vreau să te apropii de monitor să-ți spun un secret. E ceva ce doar noi doi vom știi, vino, apropie-te și-ți  voi șopti!
-Căldura este totul.
I-am spus asta unui bun prieten. M-a crezut, a crezut la fel ca tine că totul stă în căldură. În căldura sufletului,  în căldura trupului și în căldura casei. A fost atât de convins de cuvintele mele încăt și-a deschis o firma care măsoară căldura din casă. Îți dai seama, să poți măsura căldura!!
Vine la tine, te măsoară din ochi, te îmbrațișează, îți face un audit la suflet și apoi îți privește casa. Un fel de aparat gânditor vede pe unde se scurge căldura și-ți spune ce trebuie să faci, unde trebuie să astupi și…nu baga in seama mâinile mele fluturânde, e un tic ce exprimă expresivitate a ceea ce vreau să spun…ce trebuie să faci ca viața ta să fie încojurată de căldura. Eu tot încerc să-i spun că e ca un agent al sufletului dar el insistă să se numeasca auditor energetic.
certificat-energetic-300x208
Hm, ma faci să devin gânditor. Ușoara urmă de tristețe din ochii tăi mă pune pe gânduri. De când ți-am vorbit despre căldură, te-ai schimbat un pic.  Hai, alungă orice gând care te-ar întrista. Chiar și cele care îți spun că la tine acasă nu este atât de cald pe cât ți-ai dorii, pentru că nimic nu vreau să-ți schimbe  buna dispoziție. Căldura este totul, căldura de afară, căldura din tine, căldura din casă…toate sunt posibile, toate sunt la îndemâna ta. Dacă te întrebi cum este posibil, îți voi spune, nu vreau să mai trăiesc cu acest secret să-mi apese sufletul, vreau să-l împartașesc cu toata lumea, cu tine, cu toți.
Vreau să te ridici în picioare, vreau să fi alături de mine, să credem în aceleași lucruri, să învingem răceala, frigul, să fim o singură ființă.
Ridică-te în picioare, înalța mâinile spre cer, inchide ochii și repetă după mine:
– Vreau căldură!!
Vreau caldura!
– Vreau certificare energetică!!
Vreau certificare energetică!
– Aleluia!!
Aleluia.
Incă o dată, mai cu inima deschisa, cu mâinile spre cer:
– Vreau căldură!!
Vreau căldură!
– Vreau certificare energetică!!
Vreau certificare energetică!
– Aleluia!!
Aleluia.
-Felicitări, ești certificat! Amin!
Poți să stai jos.

Pentru SpringSuperBlog2017

Acest articol a fost publicat în de larg public. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu